Nabídnout nemovitost online Nabídnout nemovitost online

Prodej nemovitosti v insolvenci bez ztráty střechy nad hlavou

Zadlužené nemovitosti: exekuce

Jste v insolvenčním řízení a prodávají váš dům nebo byt? Nemáte náhradní bydlení? I tato situace má své řešení, poradíme vám, jak nepřijít o nemovitost v insolvenci.


Jak nepřijít o nemovitost v insolvenci

Hned v úvodu si ujasníme, že během insolvenčního řízení nemáte právo nakládat se svým majetkem. Nemovitost tedy neprodáváte vy, ale insolvenční správce. To však nemusí být překážkou, vše je o vyjednávání.

Můžete využít nabídky některé z realitních kanceláří, které se zabývají výkupem nemovitostí s možností pronájmu. Tuto službu také nabízíme a rádi vám pomůžeme. Domluvíme se s insolvenčním správcem na odkupu nemovitosti a necháme vás v ní bydlet v pronájmu.

Sice vám už dům nebo byt nebude patřit, ale nemusíte se nikam stěhovat a měnit doklady. Navíc nic není ztraceno. Když se vám bude zase dařit, můžete si vy, nebo někdo blízký, svou nemovitost zpátky koupit a stát se znovu jejím majitelem. Na všem se dá domluvit.

Výhody pro vás 

  • Nemusíte hledat nové bydlení.
  • Odpadají vám starosti se stěhováním.
  • Zůstáváte tam, kde jste zvyklí.
  • Neměníte doklady kvůli nové adrese.
  • Nemovitost si můžete znovu koupit.

Jste v insolvenci a prodávají vaši nemovitost? Chcete v ní zůstat? 

Obraťte se na nás, spojíme se s insolvenčním správcem a o všechno se postaráme. Realitní a právní servis zdarma.

Zjistit více

Insolvence –⁠ prodej nemovitosti krok za krokem

  1. Informujte insolvenčního správce a věřitele, že máme o odkup nemovitosti zájem. Nemusíte mít obavy z jeho odmítnutí, pro něj není podstatné, komu nemovitost prodá.
  2. Na základě kontaktu, který nám předáte, se s insolvenčním správcem spojíme a domluvíme podmínky prodeje.
  3. Ještě, než se staneme vlastníky, dohodneme s vámi podmínky pronájmu a uzavřeme budoucí nájemní smlouvu.
  4. Další variantou je, že se domluvíme, jak dlouho můžete zůstat, než si najdete jiné bydlení, pokud nemáte o dlouhodobý nájem zájem.
  5. V případě shody dojde k realizaci prodeje nemovitosti.
  6. Když se vaše finanční situace v budoucnu zlepší, máte možnost si svůj dům nebo byt odkoupit zpátky. Cenu odkupu domluvíme také předem, abyste věděli, na čem jste.

Teď už víte, jak je to s prodejem zajištěné nemovitosti v insolvenci. Na závěr ještě jednou připomínáme, začněte jednat co nejdříve, protože prodej nemovitosti mimo dražbu je pro vás jednoznačně nejvýhodnější. 


Štítky

Insolvence a exekuce –⁠ co je výhodnější?

Insolvence a exekuce –⁠ co je výhodnější?

Exekuce a insolvence

Jste v tíživé situaci, protože se vám nahromadily dluhy a nezvládáte je splácet? Zvažujete osobní bankrot, ale nevíte, jestli se vám vyplatí? Usnadníme vám rozhodování. Porovnali jsme pro vás oddlužení s exekucí. A z různých hledisek.

Přečíst článek